Att göra på Tjädersdal med omnejd!

Tack vare det fantastiska läge som Tjädersdals camping och lägerplats har ute i den Småländska skogen så har man nära till allt som Småland har att erbjuda!

Här finns storskogen, Utvandrarleden och Ronnebyån vid tomtgränsen. Dessa borgar för en fullständigt magisk naturupplevelse vare sig ni vandrar, paddlar kanot eller kommer hit i bil eller på motorcykel!

Härifrån är det inte långt till butiker, restauranger eller naturupplevelser! Bara 4,5 km härifrån kan ni avnjuta en lyxig middag på Korrö (perfekt som en dagsvandring, eller kanotutflykt). Vill ni ha en något enklare och billigare måltid, så tar ni er till Restaurang Rävemålet 2.0 i Rävemåla. (ca 8 km)

Ni handlar er mat på två olika Handlarn butiker inom 15 km och ni har bara 25 km till Tingsryd och 30 km till Emmaboda.

Ni har Karlskrona, Karlshamn, Ronneby och Växjö med alla dess bekvämligheter inom ca 60 km , alltså inom ca 50 minuters bilfärd. Glasriket finns 20 minuter bort med alla dess glashyttor och utställningar.

Önskar ni se djuren som finns ute i skogen, men som normalt gömmer sig, så rekommenderas Kosta safaripark som ligger en halvtimme bort.

Ni kan besöka kulturminnen eller Glasriket samt utforska utvandrarbygden på era dagsutflykter.

För er som kör MC!

I skogarna runt Tjädersdals camping, finns många mil med härliga asfalterade, slingriga och roliga Mc-vägar och för er som kör äventyrsmotorcykel så hittar även ni massor med små grus- och skogsvägar som kan utforskas!

Ni kan fiska kräftor i Ronnebyån vid kräftpremiären, fiska gädda, gös eller abborre i ån eller sjöar runt omkring, eller helt enkelt, bara titta på när andra drar upp storgäddan. Allt är upp till er som gäster!

Barnens Tjädersdal

På Tjädersdal vill vi att barnen ska ha kul och lära sig om naturen. Allt från att lära sig om hur naturen fungerar till att lära dem att göra upp en lägerbrasa för att laga mat. Vi har en lekstuga, gungor och lekredskap på området för de minsta och vi har bad, kanoter, roddbåt och fiske för de större barnen. Dessutom har vi den fantastiska naturen på- och runt om campingen, som inbjuder till äventyr och upptäcksfärder.

Här finns utrymme för lekar, spel och kurragömma i skogen för hela familjen och en lekstuga fylld med saker för barn och vuxna i alla åldrar.

Natur, lugn och ro, är de ledord vi strävar efter, här på den lilla campingen och lägerplatsen, Tjädersdal!