Att göra på Tjädersdal med omnejd!

Tack vare det fantastiska läge som Tjädersdals camping och lägerplats har ute i den Småländska skogen så har man nära till mycket av vad Småland har att erbjuda!

Här finns storskogen, Utvandrarleden och Ronnebyån vid tomtgränsen. Dessa borgar för en fullständigt magisk naturupplevelse vare sig ni vandrar, fiskar, paddlar kanot eller kommer hit i bil eller på motorcykel!

Härifrån är det inte särskilt långt till butiker, restauranger eller naturupplevelser! Bara 4,5 km härifrån kan ni avnjuta en lyxig middag på Korrö (perfekt som en dagsvandring, eller kanotutflykt). Vill ni ha en något enklare och billigare måltid, så tar ni er till Restaurang Rävemålet 2.0 i Rävemåla. (ca 8 km)

Ni handlar er mat på två olika Handlarn butiker inom 15 km och ni har bara 25 km till Tingsryd och 30 km till Emmaboda.

Ni har Karlskrona, Karlshamn, Ronneby, Växjö med alla dess bekvämligheter inom ca 60km , alltså inom ca 50 minuters bilfärd.

Glasriket finns 20 minuter bort med alla dess glashyttor och utställningar.

Längst ner på denna sida finner ni länkar till olika besöksmål i närområdet!

Fiske

204-FISHING anordnar halv-eller heldagsturer med guide till konkurrenskraftiga priser och genomför turerna med fiskekajaker av senaste modell. En erfaren guide följer med er på turerna och lär er att fiska från kajak och visar er var de stora fiskarna står.

Vi kan, gemensamt, erbjuda en all-inclusive tur, där allt ingår för en dagstur på Ronnebyån och sjöarna runt omkring. Två nätters övernattning här på Tjädersdal i en 2-personers stuga. Frukost båda dagarna, lunch samt allt vad ni behöver för en trevlig BBQ här på Tjädersdal under andra kvällen. 204-fishing erbjuder moderna fiskekajaker, guide samt fiskeutrustning för en härlig dag i naturen med fantastisk fiske.

Ett av de största önskemålen som vi sett att våra gäster har, är att utforska naturen runt omkring Tjädersdal. I länken nedan, finner ni några av de många utflyktsleder som finns, med utgångspunkt Tjädersdal.

Här finns promenader/vandringar och löparspår som lämpar sig för både vuxna och barn i alla åldrar. Om ni är tysta och går försiktigt kan ni komma att uppleva möten med många av skogens djur, såsom älg, vildsvin, rådjur, rovfåglar och många andra vilda djur.

Om de vilda djuren gömmer sig!

Önskar ni se djuren som finns ute i skogen, men som normalt gömmer sig, så rekommenderas Kosta safaripark som ligger en halvtimme bort.

Ni kan besöka kulturminnen eller Glasriket samt utforska utvandrarbygden på era dagsutflykter.

För er som kör MC!

I skogarna runt Tjädersdals camping, finns många mil med härliga asfalterade, slingriga och roliga Mc-vägar och för er som kör äventyrsmotorcykel så hittar även ni massor med små grus- och skogsvägar som kan utforskas!

Barnens Tjädersdal

På Tjädersdal vill vi att barnen ska ha kul och lära sig om naturen. Allt från att lära sig om hur naturen fungerar till att lära dem att göra upp en lägerbrasa för att laga mat. Vi har en lekstuga, gungor och lekredskap på området för de minsta och vi har bad, kanoter, roddbåt och fiske för de större barnen. Dessutom har vi den fantastiska naturen på- och runt om campingen, som inbjuder till äventyr och upptäcksfärder.

Här finns utrymme för lekar, spel och kurragömma i skogen för hela familjen och en lekstuga fylld med saker för barn och vuxna i alla åldrar.

Natur, lugn och ro

Det är det våra gäster söker när de bokar boende, här på den lilla campingen och lägerplatsen, Tjädersdal!